Habanero orange frø

7,96 kr.

Min. 5 frø pr. pakke

Antal

PayPal

Scoville enheder: 200.000-350.000
Den orange Habanero er en af de meget stærke chilier. Habanero-chilierne er kendte for deres frugtagtige smag. Habanero Orange har toner i smagen hen af blommer og æbler. Oplevelsen af smagen kan være meget forskellig afhængig af dyrkningsforhold og af den der smager. Prøv at lav en chili-snaps på vodka, så træder den frugtagtige smag meget mere frem. De modne frugter er orange, krøllede og nærmest firkantede, 2,5-5 cm lange. Styrken er generelt en smule mindre end den røde Habanero, og 40 gange stærkere end en Jalapeno-cilli. Planten bliver ca. 45-60 cm høj. Habanero Orange har brug for en lang vækstsæson for at danne modne frugter, og skal derfor sås meget tidligt på året. Vær opmærksom på at alle chili-frø skal have en rimelig konstant temperatur omkring 27-32 grader for at spire. Når de er spiret kan temperaturen sagtens sænkes til normal stuetemperatur. Gødningen skal være lav på nitrogen, da megen nitrogen øger bladmassen på bekostning af frugtproduktionen.
 ADVARSEL: Brug handsker når du håndterer disse frugter og frø.

Skal du give dine nye chilier den bedste start på livet, skal du forkultivere dem indendørs eller i et drivhus med god varme. Samtidig er det vigtigt at sørge for en god luftfugtighed.
Det kan du gøre ved f.eks. at købe et lille minidrivhus, der kan stå i vindueskarmen.
Her kan du sætte frøene og så vande dem regelmæssigt Du kan også så frøene i en urtepotte, som du dækker over med noget madfilm, indtil planterne er spiret frem og er vokset op til madfilmen.
Når du vander jorden med frøene i starten, er det en god ide at bruge en vandforstøver.
Eller have en spreder på vandkanden, hvis du har sået dine chili ud i et rigtigt drivhus allerede fra starten. En vandstråle kan nemlig nemt ødelægge rødder og spæde spirer.
De fleste chilifrø er relativt lang tid om at spire.
På de hurtigste sorter kan du se de første spæde spirer efter en uges tid, mens det tager op til 6 uger eller mere, inden der kommer spirer på de langsomste af sorterne.
Når først spirerne er kommet op, skal du sikre dig både høj luftfugtighed, god varme og direkte sollys.
Så find den mest solrige vindueskarm i huset til dine chilifrø, eller så dem i den sydvendte del af drivhuset.
Vand jævnligt, mens chiliplanterne er små
Indtil dine nye chiliplanter har fået 4-6 blade ud over kimbladene, skal du sørge for at vande dine chilier jævnligt. Jorden må ikke tørre ud.
Omvendt må det heller ikke soppe med vand omkring planterne.
Det hæmmer væksten, eller kan ligefrem kvæle rødderne.
Først når planten har mere end 6 blade ud over kimbladene, kan du risikere at lade jorden tørre en lille smule ud mellem hver vanding.
Når rødderne fra planten har vokset sig ud gennem hullerne i urtepotten eller ud gennem bunden på såbakken, er dine chiliplanter klar til at blive sat ud på det sted, hvor de skal gro.
Det kan være i større krukker, der så kan sættes ud i drivhuset eller udestuen – eller udendørs, hvis du har en god, solrig plet i haven med godt læ og er sikker på, at nattefrosten er væk for i år.

19 Varer